[PC] Euro Truck Simulator 2 / American Truck Simulator

Bramzel

Active member
#1

Euro Truck Simulator 2 is een trucksimulator van het Tsjechische bedrijf SCS Software. Deze developer kan je kennen van de 18 Wheels of Steel series, of een van de andere trucksimulators die ze hebben ontwikkeld. Het doel van het spel is simpel; je brengt goederen van A naar B, waarmee je geld verdiend. Met dit geld kan je vrachtwagens en garages kopen en chauffeurs inhuren die voor je gaan rijden. Zo werk je toe naar je eigen transportimperium!

Van de website:
Euro Truck Simulator 2 gives you the chance to become a real truck driver from the comfort of your home! Featuring licensed trucks with countless customization options and advanced driving physics, the game delivers an unparalleled driving experience which has put it in the spot of the most popular truck driving simulator on the market. In game world features numerous landmarks and precisely recreated territories to create the ultimate experience, making you feel as if you were driving the trucks in real life! But let's not be fooled - Euro Truck Simulator 2 is not only about driving - the economy in game allows you to create and grow your own transportation company exactly as you see fit - the opportunities are endless!

Features:
  • 13 licensed trucks van DAF, Iveco, MAN, Mercedes, Renault, Scania en Volvo
  • Truck customization, pas je vrachtwagen helemaal aan aan jouw smaak
  • Career mode, level je profiel up en breid je bedrijf uit
  • 10 landen in de originele game (Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en England)
  • 6 additionele landen in de DLC's Scandinavia (Denemarken, Zweden en Noorwegen) en Going East (Polen, Slowakije en Hongarije)
  • Uitgebreide modding support

Officiele websites:

Modding websites:

[spacer]

Screenshots (Vanilla + DLC)Screenshots (Modded)

 

Victor

Senior Member
#2
Hopelijk is er ook een mod waarbij triples wat beter naar voren komen, links en rechts zijn erg uitgerekt. (beetje Pcars idee)
En de navigatie mag ook wel op middle scherm komen... :)
Morgen daar eens naar zoeken.
 

Bramzel

Active member
#4
Hopelijk is er ook een mod waarbij triples wat beter naar voren komen, links en rechts zijn erg uitgerekt. (beetje Pcars idee)
En de navigatie mag ook wel op middle scherm komen... :)
Morgen daar eens naar zoeken.
Wellicht kan een van deze theads je helpen, je schijnt met het FOV te kunnen spelen waardoor het gefixed wordt:
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=8&t=3559&start=20
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=8&t=87290
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=8&t=167278

Voor de navigatie kan je deze mod gebruiken, dan kan je helemaal zelf bepalen waar je hem wilt:
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=157951
 
#5
Kreeg ook wel de kriebels om ermee verder te gaan... tot ik zag dat ik de laatste DLC miste, en dus niet de nieuwe ProMods kan installen :(
Even wachten tot ie in de sale komt... :D
 

Bramzel

Active member
#6
Die laatste DLC is zeker de moeite waard. Ze hebben in Zweden de Volvo en Scania fabrieken toegevoegd en Noorwegen is echt fantastisch mooi gemaakt. Ook de ferries met bijbehorende havens zijn erg gaaf, veel uitgebreider dan de ferries in het originele spel.
 
#8
Ik heb het ook, maar ik vind het vooral echt enorm saai, dus na 3 ritjes had ik het eigenlijk wel gezien. Wat is er nu leuk aan vrachtwagenchauffeur zijn?
 

Bramzel

Active member
#9
Tsja, ik vind het gewoon heerlijk ontspannend. Muziekje aan (op 'R' drukken ingame > kan je radiostreams uit heel Europa inladen), lekker cruisen, beetje om je heen kijken :)
 
#10
Tsja, ik vind het gewoon heerlijk ontspannend. Muziekje aan (op 'R' drukken ingame > kan je radiostreams uit heel Europa inladen), lekker cruisen, beetje om je heen kijken :)
Dat dus, al liepen die streams bij mij in het verleden regelmatig vast dus heb ik tegenwoordig Spotify op de achtergrond aan staan. Maar het idee blijft natuurlijk hetzelfde.
Persoonlijk doe ik liever de korte ritjes, ik vind het parkeren van die trailers leuk om te doen dus met korte ritjes kan dat vaker.
Wat ik ook leuk vind is dat je met verschillende ladingen kunt rijden en dus elke rit weer met andere zaken rekening moet houden. Met een lang of breed transport kun je bv niet zomaar je navigatie volgen omdat sommige bochten te krap zijn, omdat je over krappe N wegen moet of omdat je met een zware lading over een bergpas gestuurd wordt.
Ook vind ik het leuk om herkenbare punten die ik in het echt gezien heb, hier weer tegen te komen. Dat is bv een reden waarom ik de Polen en Rusland mods nog niet heb geprobeerd, ik ben daar gewoon niet zo bekend. Daarentegen kan ik niet wachten op een uitbreiding van Frankrijk en door naar Spanje.

Het zal ongetwijfeld schelen dat ik uit een chauffeursfamilie kom en dat ik qua diploma's een logistieke achtergrond heb :)
 

Peter

Senior Member
#11
Hoe gedetailleerd zijn de mappen? Als ik bv naar Zuid Frankrijk zou rijden, zijn dan alle snelwegen te rijden? En hoeveel van de binnendoor wegen, steden etc? Een driving sim/game die een goed gedetailleerde versie van Europa heeft lijkt me al heel lang supertof im in rond te rijden. Liever met een sportwagen maar met een vrachtwagen kan misschien ook leuk zijn..
 

Bramzel

Active member
#12
Dat verschilt een beetje, de map is schaal 1:19, dus niet alle wegen passen er in. Sommige delen zijn erg herkenbaar (zoals bijv. de Afsluitdijk), anderen kloppen weer van geen kant omdat ze standaard verkeerspleinen hebben gebruikt. Overall zal je echter regelmatig elementen herkennen, en qua look & feel voelen landen ook wel echt authentiek. In Frankrijk heb je echt andere wegen dan in Engeland, etc.

In de map-uitbreidingen uit de startpost is die herkenningsfactor trouwens nog groter. Deze blog over het herbouwen van de Benelux door Promods geeft goed weer wat je qua detail kan verwachten:
http://blog.promods.net/2015/04/the-benelux-rebuilding-project-the-back-yard-of-the-promods-team/

En dit screenshot van Zwolle laat goed zien welk niveau ze kunnen halen. Het is niet 1 op 1 te krijgen omdat het spel met 'prefabs' werkt, maar de belangrijke elementen om een herkenningsgevoel te creëren zijn aanwezig:

 
#13
Hoe gedetailleerd zijn de mappen? Als ik bv naar Zuid Frankrijk zou rijden, zijn dan alle snelwegen te rijden? En hoeveel van de binnendoor wegen, steden etc? Een driving sim/game die een goed gedetailleerde versie van Europa heeft lijkt me al heel lang supertof im in rond te rijden. Liever met een sportwagen maar met een vrachtwagen kan misschien ook leuk zijn..
Even mijn filmpje uit het andere topic maar tevoorschijn halen. Ik reed daar zonder begrenzer en dus 140-160km/h ipv de 80-90km/h die je eigenlijk hoort te rijden, maar van IJsland naar Pau in Zuid-Frankrijk is het in dat tempo toch nog ruim 2 uur sturen. Het is uiteraard geen exacte kopie van Europa, maar zeker de grote wegen zitten er wel in. Vanaf ongeveer 1:13 kom ik in Frankrijk aan, dan is het dus nog ruim 45 minuten rijden naar het zuiden van Frankrijk.
Door actieve modders als Promods worden de kaarten eigenlijk continu nog uitgebreid, zo wordt er gewerkt aan verbetering/uitbreiding van de Duitse Autobahn en de Benelux, komt er meer Frankrijk en Italië en wordt er gewerkt aan uitbreiding met Spanje/Portugal in het zuiden en Roemenië, Moldavië en Bulgarije in het oosten.

[video=youtube_share;DseRgLVia1c]http://youtu.be/DseRgLVia1c[/video]
 

Bramzel

Active member
#15
Ik had nog een aardig WTF-ritje gisteren, of eigenlijk twee. Ik moest een Tanker van 25t afleveren bij een bouwplaats in Oost-Rusland. Het was donker toen ik aankwam met nog 4,5 uur tot de deadline, blijkt het ding helemaal 'omhekt' te zijn. Mooi dus dat ik met geen mogelijkheid die ingang kon vinden! Heb op den duur de trailer maar even op de vluchtstrook gezet om met groot licht aan een rondje om de bouwplaats te doen, bleek de ingang uiteindelijk verstopt op een plek waar ik al 3x langs was gereden. Trailer weer aangekoppeld, maar dan is 25t over een hobbelige zandweg toch wel lastig met 2WD. 3x vast komen te zitten, ik heb het uiteindelijk gered met een aanloop ;) Lading afgeleverd met nog 0,5 uur op de klok...

Vervolgens wilde ik een lading ophalen bij een boerderij daar in de buurt. Truck geserviced en volgetankt en onderweg. Bleek de boerderij aan het eind van een beroerd hobbelpad te liggen, zo beroerd dat ik binnen 25km van 0% naar 12% damage ging! Dit kwam mede weer door m'n 2WD, dan moet je soms toch meer vaart houden dan wenselijk is. Aan het eind van het pad had ik al wel door dat ik die lading (dieplader met een trekker van 13t) nooit normaal terug ging krijgen over dat pad, dus heb m'n truck naar de garage laten slepen en omgebouwd naar een 6x6 semi-offroad configuratie. Hier ga ik het vanavond nog eens mee proberen want opgeven is natuurlijk geen optie :D Hij ziet er nu ook echt zwaar bad-ass uit, zal vanavond wel even een screenshotje maken.
 

Victor

Senior Member
#16
Hah leuk verhaal Bram! Kom anders ook online, gisteravond waren Jeroen en ik ook aan het rijden en tegelijk op TS.

Overigens nog een leuke sidenote m.b.t. mods!
Ik had een simpele mod geinstalleerd welke de FOV van mijn linker en rechter scherm aanpaste.... ECHTER als je dan die savegame gaat laden ZONDER de mod dan crasht hij.
Reden om geen mods te gebruiken?
Ik zit erg te twijfelen om dan maar terug te gaan in save game en zonder mod te gaan rijden.
 

Bramzel

Active member
#17
Mods zijn onofficieel dus je loopt er altijd risico mee. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad, maar ik beperk me dan ook tot content-mods.
 

Victor

Senior Member
#18
Als je dit spel wilt kopen via steam, dan kan je een een stuk goedkoper uit zijn door de key via g2play.net te kopen.

Ja wellicht moet ik dat dan ook doen.
 
Top