[PC] Assetto Corsa

#1


Assetto Corsa is de nieuwste simulatie die in ontwikkeling is bij 'Kunos Simulazioni'. Kunos Simulazioni is bekend van onder andere netKar Pro en Ferrari Virtual Academy. Beide sims zijn alom geprezen vanwege het realistische rijmodel.

Assetto Corsa belooft op veel vlakken de tekortkomingen van netKar Pro op te lossen. Ik verwacht persoonlijk erg veel van deze sim. Stefano Casillo, aka Kunos, heeft het ontwikkelingsproces deze keer beter aangepakt dan voorheen. Zo hebben ze nu hun kantoor op het circuit van Vallelunga en heeft hij meer medewerkers ingehuurd.

Ook weet hij door ervaring uit het verleden hoe belangrijk beta-testen nu is. Bij de ontwikkeling van netKar Pro gebeurde dit nauwelijks. Assetto Corsa zou zomaar de verrassing van het jaar kunnen worden.

Vanaf 1 december zijn alle inkomsten die Kunos Simulazioni vergaart uit de verkoop van netKar Pro of Ferrari Virtual Academy gebruikt voor het aanschaffen van licenties voor auto's en circuits. Als je de ontwikkeling van Assetto Corsa wilt steunen, schaf je dus één van beide sims, of beide sims aan.

Features
 • Offline rijden tegen AI (een first voor Kunos Simulazioni);
 • State of the art Graphics engine: DirectX 11, HDR, Bloom, DoF, Soft shadows;
 • Laser gescande circuits;
 • Grote variëteit aan auto's: Single seaters, Prototypes, Historische F1/GT's, Productie auto's etc;
 • Open architectuur; in tegenstelling tot netKar Pro wel erg modbaar.

Circuits
 • Vermoedelijk Imola;
 • Autodromo dell'Umbria (Magione)
 • Monza
 • Meer circuits T.B.A.

Gelicenseerde auto's
 • KTM X-bow (race of the Champions auto o.a.);
 • Abarth 500 SS
 • Vermoedelijk Lotus Exige V6;
 • Meer auto's T.B.A.

Website
http://www.assettocorsa.net/?lang=en

Development timeline
http://www.assettocorsa.net/timeline.html

Facebook pagina
http://www.facebook.com/Assetto.Corsa

Twitter
http://twitter.com/intent/user?screen_name=AC_assettocorsa

Introductie Video
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=9nIIFDxg-bE"]Assetto Corsa - YouTube[/ame]

Screenshots

Screenshots 01-02-2012 (selectie)

 
Last edited:

Roy Visser

Senior Member
#10
Omdat het soms gewoon prettig is om met een schone lei te beginnen en vrij te zijn in hoe je je spel positioneert.
En het is marketing technisch gezien veel makkelijker om op deze manier mensen die eigenlijk niet geinteresseerd waren in NKP weer opnieuw te laten kijken. NKP kwam voor mij over als een hobby project van 1 iemand, waar dit veel grootser opgezet aanvoelt.
 
#11
Leuk dat het de tekortkoming van Netkar verbeterd, maar waarom konden ze Netkar niet gewoon updaten?
Ik vind het een terechte vraag en ik vind het leuk om daar even uitgebreid op in te gaan. Bear with me.

Deze april is netKar Pro 6 jaar oud. Dat is eigenlijk ongelofelijk oud voor een simulatie die op physics gebied (vind ik) nog steeds niet voorbij is gestreefd.

Dat het spel zo oud is betekent ook dat Kunos steeds meer aanliep tegen de beperkingen van de architectuur van het spel. Zoals je kunt zien aan de screenshots is AC grafisch een immense verbetering (DX11), maar ook de physics engine van NKP begon beperkingen te geven. Vooral zwaardere auto's op lage snelheid waren volgens Kunos (Stefano Casillo) niet realistisch. Naarmate hij de physics verder ontwikkelde bleek steeds meer dat bepaalde punten van de physics engine niet voldeden.

Je kunt er dan voor kiezen om een spel van 6 jaar oud te blijven updaten, hier en daar een verbandje aanleggen, maar waarom niet gelijk een volledig nieuwe simulatie op de markt te brengen?

Zoals Roy ook terecht aangeeft pakt hij het dit keer beter en doordachter aan. Ook worden er nu echt licenties aangeschaft, wat in NKP niet gebeurde. Daarnaast heeft hij meer medewerkers, en programmeert hij niet vanuit z'n studeerkamer, maar vanuit een kantoor dat op een circuit ligt.

En, laten we eerlijk zijn, uiteindelijk moet hij ook z'n brood verdienen. NKP verkoopt nu niet echt meer. De meeste mensen hebben ondertussen wel een license gekocht voor NKP. Veel nieuwe klanten zal hij niet trekken.

De afgelopen 2 jaar heeft hij laten zien dat hij NKP goed heeft kunnen verbeteren, waardoor de MP nu eindelijk stabiel is om goed online te kunnen racen, de FPS verbeterd is en ook verschillende nieuwe features (regen) toevoegd. Het vertrouwen van de klanten die veel kritiek hebben geleverd is weer hersteld, waardoor de kans groot is dat veel NKP kopers AC ook zullen kopen.

Ik heb echt enorm veel geloof in dit project, maar verwacht ook dat er genoeg problemen zijn die je niet bij Simbin/iRacing games tegenkomt. Het blijft een superklein team. Het zal ongetwijfeld meer gepolished zijn, maar alsnog zullen er rare bugs inzitten. Deze keer ga ik ervan uit dat Kunos niet gelijk verdwijnt na de release :).
 
#13
Last edited:

Peter

Senior Member
#15
hmm, de 2e render zegt niet zoveel natuurlijk maar bevestigt wel mijn vermoeden denk ik. De eerste doet mij sterk denken aan de auto die ook Simbin aan haar nieuwe telg gaat toevoegen en waar we al veel renders van hebben gezien. De wagen die aan de 24H van Nurburgring heeft deelgenomen en die is gebaseerd op de Ferrari Enzo..

De Ferrari P4/5 Competizione, maar 1 van gemaakt geloof ik, op basis van een Enzo.
 

Peter

Senior Member
#17
ah dat wsa het verhaal ja, ik zat al in mn hoofd dat er ook 1 was gemaakt op een 430 maar kon het ff niet meer plaatsen. dus de Pininfarina is op basis van een Enzo, de Competizione op basis van een F430. Leuk dat deze wagen ook naar deze sim komt, kunnen we mooi met GTR3 vergelijken tegen die tijd :)
 
#19
Meanwhile op het hoofdkantoor van Kunos Simulazioni. Jon Denton (autosimsport) met telefoon, die Thomas (Fanatec) aan het filmen is. De lucky bastards zijn de eersten die Assetto Corsa mogen uitproberen.

Links nog Marco Massarutto, rechts Aristotelis Vasilakos.Nog een paar:

Jon Denton krijgt een ritje van Marco over Vallelunga in een Bmw 3 of 1 serie (?).


'The man himself', Stefano Casillo, Aka Kunos, helemaal rechts op deze foto


Inclusief sim-handschoentjes
 
Top