[Multi] GTR 3

Bramzel

Active member
#1
During our recent visit to Simbin Studios UK, Studio Head Allan Speed has confirmed the first project due for release by the relaunched group will be a return of the glorious GTR franchise for Windows PC, Microsoft Xbox One and Sony PlayStation 4.

Utilising the powerful Unreal 4 game engine, Simbin plan to launch GTR3 in 2018 in a multi platform deal for both PC, Xbox One and PlayStation 4. News that the first new game from Simbin since 2010 will be the third instalment of the fabled GTR franchise, using the latest generation technology and aimed at both the 'hard core' simulation fan as well as widening the title's user base to a more casual gaming audience is a big deal, so we decided to find out a little bit more about the new game currently in development.
Bron / meer informatie: http://www.racedepartment.com/threads/gtr-3-by-simbin-coming-in-2018.131230/

Ik ben heel benieuwd! Geen die-hard simulatie meer, maar om eerlijk te zijn denk ik dat dat marktsegment met Asseto Corsa en iRacing momenteel ook wel aardig voorzien is. Zo te horen gaan ze de richting van serieuze racegame op, een mix van arcade en sim zoals ook DiRT en Forza Horizon hebben. En da's helemaal niet verkeerd, dat waren enorm verslavende games. Grafisch ziet het er in ieder geval waanzinnig uit, deze ga ik wel even volgen!
 
#4
GTR 3 was toch al een keer aangekondigd als ik me niet vergis. Zal dan toch vooral Race-Room en Project Cars gaan ontmoeten in de markt lijkt mij zo. Ben wel benieuwd.
 

Bram Kocken

Senior Member
#7
Daar zat ook een screenshot bij, met een pitwall. Werden een paar scherpe referenties gemaakt naar de (toen) bestaande race-sim-titles.

Ben benieuwd wat dit gaat brengen, maar ik weet niet of ze aan de naam GTR3 moeten beginnen.
Brengt verwachtingen onder simracers mee die, zo lijkt het, niet ingelost gaan worden.
 

Markie

Senior Member
#8
Goed nieuws en hopelijk kunnen ze een (nieuwe/console) markt vinden voor dit spel, nog een studio die werkt aan race games/sims is altijd welkom.

Benieuwd of ze het nu wel voor elkaar krijgen om een moderne "game engine" aan de rest (physics) te hangen, iets waar ze in het verleden wel vaker naar gekeken hebben, maar toen nog niet lukte. Begrepen dat Unreal 4 erg goed/vriendelijk is in resource management, dus ben benieuwd wat ze er uit kunnen halen. Maak mij niet zo veel zorgen om de richting (Codemasters verwijzing), want vanuit een marketing standpunt probeer je toch zoveel mogelijk mensen te bereiken en verwacht gewoon een sim/arcade ("driving aid" opties) keuze.


Het verwijzen naar GTR (2) vindt ik langzaam een beetje te worden, ik bedoel hoeveel werken er nog die ooit aan de oorspronkelijke GTR titels gewerkt hebben (Karsten B. en??). Maar jah, marketing ;)
 

Bramzel

Active member
#10
Het verwijzen naar GTR (2) vindt ik langzaam een beetje te worden, ik bedoel hoeveel werken er nog die ooit aan de oorspronkelijke GTR titels gewerkt hebben (Karsten B. en??). Maar jah, marketing ;)
Tsja, maakt dat wat uit? Mercedes pronkt nog altijd met z'n Gullwing maar de mensen die daar aan hebben gewerkt zullen ook niet meer in dienst zijn. GTR is gewoon onderdeel van de historie van SimBin, wie er ook aan gewerkt hebben.
 

Bramzel

Active member
#12
Cool, maar ook bijzonder. De reactie eronder van JF Chardon (SimBin producer) is interessant, het is een soort WTF gifje. Dus of het is gelul of ze zijn iets te vroeg met hun nieuwtje.
 
#16
Cool, maar ook bijzonder. De reactie eronder van JF Chardon (SimBin producer) is interessant, het is een soort WTF gifje. Dus of het is gelul of ze zijn iets te vroeg met hun nieuwtje.
In hoeverre is Sector3 nog onderdeel van Simbin? De websites zijn identiek, maar het groepje mensen erachter lijkt compleet anders? Vraag me af in hoeverre JF iets te doen heeft met Simbin/Catalyst games?

Want het is wel een beetje vage tweet :p
 

Peter

Senior Member
#17
Tweet is vorige week verwijderd en vervangen met 1 zonder de WEC link.
Afgelopen weekend zouden ze op gamescon zijn maar er is niemand van Simbin of Catalyst gezien. Het was ook al bekend dat er geen stand van Simbin zou zijn.

Redactielid van racedepartment.com heeft een interview gehouden met iemand van Simbin maar mag schijnbaar pas publiceren wanneer er beeldmateriaal (screenshots) bijgevoegd kunnen worden en die heeft hij nog (steeds) niet gehad.

Wat er ook van waar is, vind het een heel vreemde manier om met zo’n grote serie, waarvan de community al jaren hoopt op een opvolger, om te gaan. Way to go Simbin, om zo met de fans van je franchise om te gaan.
 

Bramzel

Active member
#18
Dat vind ik niet helemaal fair Peter. SimBin wil of heedt blijkbaar nog niks te showen, dat dan een journalist z'n mond voorbij praat kan je SimBin moeilijk kwalijk nemen.
 

Jarninho

Senior Member
#19
Een journalist die z'n mond voorbij praat? Daar zijn het toch journalisten voor, om nieuws te brengen. Anders zijn het gewoon PR medewerkers. Ik vind het een vreemde gang van zaken om eerst een interview te geven en vervolgens te zeggen dat er pas gepubliceerd mag worden als er beeldmateriaal is.
 
Top