Het grote HELM painting topic

Dennis

Senior Member
#1
Aangezien het topic verdwenen is na de hack. Hier het vervolg en zoals beloofd mijn helm;


Die lichte vlek op de achterkant komt door de render. Dit loopt normaal gewoon door in de grijze kleur.
 
Last edited:

Roy Visser

Senior Member
#2
Maak er dan iig een mooi startpost van ;) Met hoofdletters in de onderwerp titel :p

Helm is goed gelukt, dat rondje bovenop is echt moeilijk, zeker met de nieuwe R07 templates! Ik heb zelf nog niet echt een super render van mijn eigen helm, merendeels omdat ik de Helm zelf nog niet superafgewerkt in hogere resolutie heb kunnen maken.


dat komt dus vooral door de zeer complexe tekening bovenop :blushing:
 
#5
Na de hack is de eerste verdwenen, dus bij deze POGING 2:

Zoals sommige misschien hebben gehoord op de meeting, heb ik besloten om weer helmen te gaan tekenen. Dit is ook de reden dat ik hier een apart Topic voor aanmaak.

In dit topic wil ik mensen helpen met hun helm problemen, en ga ik evt rquest helmen voor mensen maken. Tevens wil ik de komende weken een aantal helmen maken, die gerequest kunnen worden. Elke helm kan maar 1 keer gerequest worden, dus elke helm blijft persoonlijk.

Hou de komende weken dit topic in de gaten als je een helm wilt, of vraag er eentje aan. En natuurlijk kun je ook je helmen posten hier, zodat we allemaal commentaar en opmerkingen kunnen geven :D
 
#8
Dank je. Hiermee kan ik inderdaad verder.

Moet zeggen dat de helm van Kim me op dit moment bijna nachtmerries veroorzaakt :p Alles wat ik teken pas niet bij het design, dus duw ik het aan de kant. Heb dus nu alweer 2 halve designs klaar liggen, dus dat schiet wel op.

Hopelijk kan ik morgen de eerste previews voor het ontwerp van kim geven.
 
#10
Aah, dit is wel een leuk topic. Vooral omdat ik hier zelf ook helemaal gek van ben. Ik ben toch wel het merendeel van de helmen van de rijders getekend van de andere league waarin ik rij.

Ik vind het ontwerp van Roy's helm ook heel mooi. Het is heel simpel, op de bovenkant na dan, en het ziet er echt heel netjes uit. Simpel maar effectief!

Hier heb ik nog wel wat voorbeelden:En uiteraard mijn eigen helmen van de afgelopen jarenIn 2008 wilde ik totaal iets nieuws, maar in 2009 ben ik toch weer terug gegaan naar mijn eigenlijke ontwerp, wat ik veel mooier vind.

Ik gebruik de ARAI 2006 shape, eigenlijk voor GP4, om de helmen op te ontwerpen en daarna zet ik ze over op de shapes die wij gebruiken in de mod waarmee we racen. Het is vrij weinig werk en ze blijven hetzelfde qua resolutie/kwaliteit.

Laat even weten wat jullie ervan vinden, mogelijk nog wat tips/tricks ;) Het is echt wel een van de dingen die ik, persoonlijk, wel het beste kan qua painten. Een auto lukt me echt (nog) niet, krijg dat maar niet lekker voor elkaar.
 
#11
Hey

De helmen zien er goed uit. Ik zie trouwens het FIA logo op de achterkant. Daar ben ik op dit moment zelf ook mee bezig om te maken. Kun je me die van jou eens emailen?

Over de helm van Kim. De eenvoud in zijn helm is helemaal weg nu. Ben gisteren flink opgeschoten, en ben me nu bezig met de bovenkant van de helm.

Kim heeft zojuist de eerste preview doorgestuurd gekregen. Evt post ik deze na zijn reactie vanmiddag hier voor commentaar.....
 
Last edited:
#13
ik zal hem vanmiddag even pm'n. ik ben wel benieuwd naar je creaties, zou je niet wat previews kunnen posten?
Kan wel, maar om al mijn oude helmen die ik ookt gemaakt heb in mijn GP4 periode allemaal te showen is veeeeeeel te veel :D

Zodra ik een aantal nieuwe helmen klaar heb die mensen kunnen requesten, zal ik ze posten.
 

Tjerk Korving

DigitalRacing | Directie
#14
Hmm, ik ben echt een ramp in het tekenen van helmen. Wagens, en dan vooral Formule wagens, kan ik me wel bij inbeelden hoe iets er uit gaat zien maar bij helmen heb ik dat totaal niet. Komt denk ik wel een request van mijn kant een keer. :)
 
#15
Moet wel zeggen dat de GP4 template's het fijnste painten qua helmen. Was jaren lang een hobby van mij om ze te painten, ben er nu weer een beetje mee bezig.
 
#16
Zo, heeft 2 dagen extra geduurd, maar heb het design van Kim nog lichtelijk aangepast. Kim heeft het ontwerp zojuist gezien en heeft goedkeuring gegeven de eerste preview neer te zetten. Dus bij deze:

WIP Helm Kim versie 1:

Over het design:
Kim's oude design was de helm van Barrichello met een lichte eigen smaak toegevoegd. In dit ontwerp heb ik geprobeerd de helm van Barri terug te laten komen, maar ook weer niet te herkenbaar te maken. Hierdoor creeer ik een eigen design, met het design van Barrichello als herkenningspunt. Verder komen in het orginele ontwerp nog de kleuren terug van de Belgische vlag (als klein detail) en wordt er nog gewerkt aan het implementeren van zijn hobby in het ontwerp.

Tevens is er nu ruimte gecreeerd voor de sponsors van zijn Raceteam. Aangezien zij ook hier meer op aanwezig wilde zijn (het levert tenslotte meer geld op), is er gekozen voor een sponsorbalk, die doorloopt naar het midden. Ook dit is gedana om een extra sponsorruimte te creeeren

Wat moet er nog gebeuren:
Dit ontwerp is flatline, zonder logo's en afwerking. Dus dat de helm nog netjes afgewerkt moet worden etc is bekend. Het gaat om de kleuren etc. Tevens wordt er nog een bovenkant ontworpen.

Bij deze de previews:

Commentaar en opmerkingen zijn welkom.
 
Last edited:

Marc Vos

Senior Member
#17
Ik vind het erg knap hoe je deze basis hebt gemaakt. Persoonlijk vind ik al die streepjes iets té druk, maar dat is puur een kwestie van smaak :)
 
#18
@Marc

Dat valt niet meer op zodra je de helm ingame gebruikt. Maar voor close-ups kunnen de details wel wat toevoegen, in mijn ogen.

Ik vind m wel gaaf Raymond, vooral dat blauwe met die vegen met 'diepte'. Geeft wel een mooi effect zo!
 

Daniël

Senior Member
#19
Hee, zou ik een verzoekje in mogen dienen voor een helm? (Aan diegene die tijd en zin heeft dan!) Eigenlijk heb ik er nog twee nodig: één voor het DRTCC, de andere voor de FPL. Ik wil wel grotendeels hetzelfde design, maar de WTCC-helmen zijn natuurlijk anders dan die van de open wagens. Als iemand zin en tijd heeft, zou diegene me dan op msn kunnen adden?

the_winnerjackass at hotmail dot com

Thanks in advance!
 
#20
Even een bericht aan iedereen.

Ik weet dat vele van jullie wachten op de helmen. Diverse helmen zijn ook al redelijk ver af. Echter heb ik de afgelopen 3 weken zo goed als niks kunnen tekenen door allerlei prive omstandigheden. Ik kan daarom ook even niet beloven dat ik alles voor de inleverdatum van de leages af heb. Mijn excusses alvast hiervoor.

Echter blijft het een hobby, dus ik doe mijn uiterste best om voor iedereen de helm te ontwerpen wat ze willen. Alleen heeft dit tijd nodig.
 
Top