Formule 1 nieuws en discussie thread [Deel 17]

Dit heeft wel een grote impact op het seizoen vermoed ik, want Red Bull zal denk ik een best groot voordeel halen uit de rear wing flex.

Overigens is het wel vaker voorgekomen dat regels mid-season aangepast worden (zoals het verbieden van de "x-wings"), maar echt handig is dat niet.
 
Last edited:
Is behoorlijk de wereld op zijn kop, zoals Roy al aangaf Mercedes mocht vorig jaar met DAS rijden omdat het volgens de regels mocht.
Maar nu moet FIA de tests aanpassen om de achtervleugels niet door de tests te laten komen terwijl ze nu legaal zijn.
 

Markie

Senior Member
Die vergelijking gaat niet op, omdat de regels omtrent niet rigide bodywork de ruimte laat voor aanpasssing van de test als de FIA vindt dat er sprake is van te veel flex/beweging. Hebben ze in het verleden ook al meerdere malen gedaan, dus daar is niets mis mee.

Mercedes zijn protest heeft echt nul kans van slagen als de wagens door de stewards worden goed gekeurd, proberen "met dreigingen van" het eventuele voordeel weg te halen op een baan met lange rechte stukken. (angst rbr andere teams)

Overigens zou Mercedes zijn eigen voorvleugel dan in die zelfde rechszaak ook illegaal verklaard worden, dus dat gaat echt niet gebeuren. Fia heeft aangegeven wat ze gaan doen en Mercedes moet gewoon nog even een race geduld hebben.
 

Markie

Senior Member
Niet zeker wat de origin is, maar lijkt een voor FOM gemaakte F1 2022 wagen en iets te vroeg gelekt, dus zullen we binnen kort wel meer van zien (met wielen erop ;) )

Maar die voorvleugel/neus is groooooott


 
Carlos Reutemann is overleden, fenomenale coureur als hij zijn dag had, had hij zijn dag niet.... Niet zo best.

Ook een talent om precies op het verkeerde moment naar een team te gaan.
 
Top