FIA WTCC seizoen 2009

Bramzel

Active member
#23
Komen er volgend seizoen meer merken aan de bak of blijft het tussen 3/4 merken gaan?
Zo te zien blijft het bij 3/4 merken.

BMW:
Aan de ene kant gaan de geruchten dat men zich zou willen terugtrekken, maar dit lijkt meer powerplay van BMW om een regelwijziging bij de Diesels te forceren. De 320si kan nog makkelijk een paar seizoenen mee, en BMW heeft dusdanig veel privateers rondrijden dat de stekker uit het project trekken niet gewaardeerd zou worden. Ik verwacht BMW dan ook gewoon terug in 2009, misschien met een paar wagens minder (Priaulx zou volgens de geruchten met RBM naar het BTCC verhuizen), maar wel aanwezig.

Chevrolet:
Lijkt bevestigd door de nieuwe wagen en het bericht dat de contracten van Huff/Menu/Larini zijn verlengd, maar met de huidige situatie bij GM is dat nog altijd onzeker.

Seat:
lijkt door te gaan. De geruchten gaan dat ze gaan beginnen met de Leon, en na een paar races de Exeo gaan inzetten. Ook zou men weer terug gaan naar benzine-motoren, ter voorbereiding op de reglementen van 2010 waarbij benzine-turbo's gaan worden toegestaan.

Subaru:
Er dwalen sterke geruchten over een potentiele Subaru entry komend jaar, met een voorwielaangedreven Subaru Impreza. Gezien de S2000 reglementen die in het WRC gaan worden ingevoerd kunnen veel onderdelen gedeeld gaan worden tussen de WRC en WTCC projecten. Prodrive zou hierbij de WRC wagen gaan ontwikkelen, terwijl STi de WTCC wagen zou gaan prepareren. Deze geruchten zijn naast hardnekkig echter ook nog onzeker en vallen wat mij betreft nog in de "eerst zien, dan geloven".

Lada:
Heeft aangegeven naast een privateers-team een fabrieksteam te gaan inzetten, met Jaap van Lagen als fabrieksrijder. Het wapen wordt een raceversie van de Lada Priora:

 

RSRoy

Senior Member
#24
Ik hoop echt dat meerdere fabriekanten van het WRC de overstap willen maken naar het WTCC nu de S2000 regelementen ingevoerd gaan worden. Het oude toerwagen racen uit de jaren 90 had je van die prachtige volle velden met enorm veel merken. Het is leuker om 10 merken te zien met elk 2 of 3 auto's dan 4 merken met 5 of 6 auto's.
 

Bramzel

Active member
#25
Ik hoop echt dat meerdere fabriekanten van het WRC de overstap willen maken naar het WTCC nu de S2000 regelementen ingevoerd gaan worden. Het oude toerwagen racen uit de jaren 90 had je van die prachtige volle velden met enorm veel merken. Het is leuker om 10 merken te zien met elk 2 of 3 auto's dan 4 merken met 5 of 6 auto's.
Dat ben ik niet met je eens. Ik haal er altijd maar het Aussie V8 kampioenschap bij, waar ze al jaren met maar 2 merken een fantastische show neerzetten waar menig kampioenschap een puntje aan kan zuigen. Als de wagens en de rijders goed zijn, maakt het niet uit of je met 2 of met 6 merken rijd. Uiteraard ben ik het eens dat het gaaf is om een heel veld met zo veel mogelijk verschillende merken te zien, maar het is geen voorwaarde voor betere races.
 

RSRoy

Senior Member
#26
Dat klopt Bram, de V8 Supercars zijn geweldig om te zien. Ik ben er ook, net als jou, heilig van overtuigd dat je ook met 2 merken een leuk kampioenschap kan houden. Maar voor de fan is het naar mijn idee leuker om meerdere merken te zien. Het is altijd leuk om te zien dat jou merk (de auto die je ook dagelijks rijdt) een race weet te winnen. En met maar 2 merken zullen heel veel andere merken dus niet winnen.

Beelden zoals dit kan ik wel waarderen:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WIkUwmMp4mU"]YouTube - STW Season Review 1997[/ame]
 
#29
:thumbup1:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=JHk3D2XhuTc"]YouTube - BTCC 1998 Silverstone round 25 partie 1[/ame]

[ame="http://nl.youtube.com/watch?v=qldLuo_mo9E&NR=1"]YouTube - BTCC 1998 Silverstone round 25 partie 2[/ame]
 
Last edited:

RSRoy

Senior Member
#30
Prachtige beelden Sander. Het WTCC is kwa racen ook zo spectaculair maar ik vind het gewoon mooi om al die merken te zien vechten. Ze maken ook allemaal kans, Volvo, Nissan, Honda die vechten om de 1e plaats ipv 5 Seats :p
 
#32
Inderdaad ja, ik kon maar niet op de naam komen, maar het was dus Toca2 :D

Ik vind de Chevy Cruze voor volgend jaar echt een mooie bak, zelfs de livery zoals hij op de foto's is vind ik wel wat hebben :)
 

Timmie

Senior Member
#33
Toca 2 heb ik helemaal kapot gespeeld! Wat een super spel was dat voor die tijd:thumbup:

Hier zie je pas hoeveel zo'n btcc wagen leek op de straat versie

 
Top