[F1] Grand Prix van Singapore 2019

Tazz

Senior Member
#1
Tijdschema

Vrijdag 20 september 2019

10.30-12.00 1ste vrije training
14.30-16.00 2de vrije training

Zaterdag 21 september 2019

12.00-13.00 3de vrije training
15.00-16.00 Kwalificatie

Zondag 22 september 2019

14.10 Singapore GP

WK Tussenstand rijders & constructeurs:2018 Stats

FP1 - Ricciardo - 1.39.711
FP2 - Raikkonen - 1.38.699
FP3 - Vettel - 1.38.054
Qualify - Hamilton - 1.36.015
Race - Hamilton - 1u51min11.611
Fastest Lap - Magnussen - 1.41.905

2018 Pirelli tyre choice:

HS
/ US
/ S


2019 Pirelli tyre choice
 

Tazz

Senior Member
#2
De bandenkeuzes zijn zowaar nog extremer dan vorig jaar. Kan me nog herinneren dat die hypersofts het amper uithielden in de kwalificatie..
En nu nemen ze er nog meer mee dan vorig jaar :confused:
 

Markie

Senior Member
#3
Slijtage maakt niet uit, omdat ze het eerste gedeelte van de race nooit voluit gaan, inhalen toch niet mogelijk. Dan een keer stoppen voor med/hards en die redden het wel naar het einde. Dus alles is gericht op de kwalificatie en dan wil je zo veel mogelijk tijd besteden op die compund.

Laatste jaren veel GPs toegevoegd waar ik niets mee heb, deze is een uitzondering. Ondanks dat er weinig actie is in de race is het heerlijk om de onboards te zien, vaak nog indrukwekkender dan in Monaco.
 

Markie

Senior Member
#4
FP1Zoals altijd niet te veel in de tijden lezen, maar gebeurde genoeg. Ferrari back to back test met nieuwe vleugel/vloer, Leclerc probleem tweede run (klonk als aandrijving/versnellingsbak kapot). Mercedes tweede run op de hards en Bottas was flink aan het pushen op oude banden en parkeerde hem in de muur met aankondiging (bochten ervoor ook al glijden). Lewis vocht spat met Sainz uit op de baan, eerst Sainz fout daarna gaf Lewis cadeautje terug.Max snelste, tweede run waar beste banden er al af was in S2/S3, long run aan het einde was weer wel constant, maar even kijken of FP2 dat ook zo is.

Middenveld, Hulk wat te bewijzen en Mclaren er weer (Monaco/Budapest ook al) bij.
Bottas off : https://streamable.com/moz6k / https://streamable.com/7f5w1
Leclerc versnellingsbak: https://streamable.com/deae0

Lewis en Sainz Part1 : https://streamable.com/j0oa1 part2: https://streamable.com/iy9oe
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#5
FP2


Qualie runs denk Max net iets sneller als Lewis, kwam in verkeer terecht S3. Ferrari's misten hun 1e run (verkeer/foutjes) en Vettel reed zijn rondje in 3e/4e poging dus beste van de banden wel weg (maar lichter en track meer rubber), maar lijkt erop dat ze te veel verliezen in S2 en ook nog eens S3.

Long run, Lewis in eigen klasse 6/7 tiende op Max die paar tiende sneller was als de Ferrari's en dan ook nog eens beter omgaat met banden slijtage. Voordeel is dat dit in de race niet echt veel uitgaat maken (track positie) tenzij verschil echt groot is of verschillende strategieën. Middenveld lijkt erop dat McLaren/renault redelijk close waren, long runs lastig te lezen, Ren snel naar minder en McLaren bijna omgekeerd.


Albon blokeerde nog een keer en dat kostte hem een voorvleugel en Perez en Kevin waren weer eens aan het kloten (start ronde, Kevin laatste moment inhalen en Perez die hem de muur indrukt)

kevin/Checko: https://gfycat.com/vibrantessentialjackal


Albon
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#7
FP3Ferrari heeft vannacht veel tijd gevonden, vooral S2 en met open gedraaide motoren doen ze, tenminste Charles gewoon mee. Lewis spinde pits uit en eerste rondje verkeer, dus niet helemaal nieuwe banden. Max, pech eerste run met VSC en tweede zag er niet best uit. Gisteren zag de auto er veel beter uit en kwam ook nog eens in verkeer, anders 3/4 tiende achter Lewis (tijd Vettel).

McLaren voor Renault en die zetten het goede weekend door.


Perez raakt de muur : https://streamable.com/4kp44

Lewis spin pits uit :oops: : https://streamable.com/osgu7
 

Markie

Senior Member
#9


Rest was net iets te snel voor George en foutje ergens in S2, jammer dat Williams niet die dat laatste stapje kan zetten.

Verder Lance, Romain en Kvyatt (0.9 achter Gaslyo_O ) er ook uit
 
#11
Hulkenberg voor het eerst uitgekwalificeerd door zijn teamgenoot in singapore aldus Olav. eeeehm ze staan beiden in Q3, de uitslag is nog niet bekend.
 

Markie

Senior Member
#12


Beide Renault powered teams door na Q2. Ferrari, als die hun voordeel in S1 vast kunnen houden, kan wel eens voor de verrassing gaan zorgen. Max /Lewis verliezen 4 tiende in S1 en winnen dat niet meer terug in de rest.


Ja 500Gps, maar op verschillende dingen kunnen concentreren kan Olaf nog steeds niet, moet echt iemand naast. Aan de andere kant, als je ziet hoe Ziggo FP3 sesssie heeft verneukt, misschien maar niet te veel wensen ;)
 

Markie

Senior Member
#13
Lekkere Kwali !! (y)(y)(y)

Seb snelste in eerste run, maar kan zich niet verbeteren, Charles perst er een erg goed rondje uit (y) en Lewis ongelooflijk na zo'n slechte eerste run blijft dan cool en toch nog P2. Max net als Lewis iets trager dan vorig jaar en verloor te veel in S1.

Jammer dat Lando zijn Q2 rondje niet kon evenaren, maar zijn teamgenoot pakt hem op en wordt "best of the rest" en Hulk nu wel voor het eerst trager ;)
 
Last edited:

speed9

Senior Member
#14
FP3 heef thet ouderwetse PItUpdate gevoel, opmerkelijk dat Ziggo camera sneller is dan de beelden van FOM.

Olaf heeft gelijk: Hulkenberg is verslagen
 

Markie

Senior Member
#20
Hoeveel SCs en hoeveel plaatsen drop naar de start voor de RBR jongens, of misschien laat Lewis zken dat die het zat s ruimte te geven en gaat het vooraan mis.

alles beter dan de gebruikelijke optocht
 
Top