[F1]Grand Prix van Oostenrijk (2021) - Spielberg part 2

Markie

Senior Member
#2
Weer zelfde als hier, dus kouder en kans op buien iets groter als vorige week. Verder een compound zachter, dus verwacht dat alles richting een twee stop gaat.

Droog Max en hopelijk Sergio net iets sneller, nat, roep maar ;)
 

Markie

Senior Member
#4

Markie

Senior Member
#5


Mercs nu wel goed door T1 en ook snel op rechte stukken, dus denk ook een beetje engine mode en Max klein momentje T9, maar verschil zat hem voornamelijk in S1 (ter vergelijk, pole 1.03,8).
Long runs lijkt Max steeds iets sneller te gaan en Bottas wat vlakker, maar zoals altijd ook erg verkeer afhankelijk. lewis maakte foutje T4 (waren wat druppels aan het begin) en verpeste zijn mediums, dus moeilijk om daar iets over te zeggen. Perez constant, steeds iets sneller, maar wel weer 4/5 tiende langzamer dan Max.

Ferrari was laatste met snelle run en toen druppelde het wat, maar alleen AM verrassend gezien snelheid vorige week en AT er weer bij.Lando T1 : https://streamable.com/qgtw53

Charles T9: https://streamable.com/z5d5rn

Lewis T4: https://streamable.com/m0hp0o
 
#6
Ik durf niet te zeggen wat de kansen van RBR en Mercedes zijn dit weekend, ten opzichte van elkaar. Hangt er natuurlijk ook vanaf wat het weer gaat doen en wat ze bijvoorbeeld morgen nog aan de setup gaan veranderen.

Het lijkt iig niet meteen een appeltje eitje, want Mercedes zat er redelijk dicht op.
 

Markie

Senior Member
#7Zon schijnt weer en baan temperatuur flink omhoog en Mercedes heeft weer iets meer problemen op de achterkant en pendulum swingt weer meer richting RBR, Perez moet wel aan de bak zpdat die direct achter of zelfs voor de Mercs kan eindigen.. Lewis was iets sneller dan Valteri, maar net wijdt T10 en Lando ook die zelfde bocht was top middenveld rondje.


En weer flink wat uitstapjes.

Yuki T9 :eek: : https://streamable.com/lmvdjh

Charles T4: https://streamable.com/o4y3pw

Lando t10, Mazepin T4 : https://streamable.com/hgjmn0
 

Markie

Senior Member
#13
Das een betere tweede en precies goed genoeg, wat een q3 van Lando (y)(y)(y)(y)(y)(y):alien::alien:


Sergio netjes

Merc p4/5 niet goed 
Last edited:
#14
Epische kwalificatie... en dat had ik dan weer (grotendeels) gemist. Zat bij ons moeder te stoeien met het instellen van Google account voor de smartphone die we voor haar gekocht hebben. Ze weet het wachtwoord niet meer (wat opgeschreven stond ergens, werkte niet, ook niet bij recovery poging).

Lando op een haar na pole. Fenomenaal! Zeker als je ziet dat Ricciardo na Q1 er al uit lag. Perez ook mooi voor de Mercedessen. :D
 
#15
Stiekem denk ik dat er naast blijdschap bij Norris ook een klein beetje het gevoel zit dat die pole er in zat.

Bottas en Vettel naar de stewards
 

Markie

Senior Member
#18
Op de driver traffic zag je het ver van te voren gebeuren en Seb was uiteindelijk net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en dus de bok. En doordat je niet meer super traag mocht tussen t9/10 kon je dus ook niets doen.


driver tracker vd lap : https://streamable.com/pzjky1
 
Last edited:
#19
Hulde voor Russell. Vorige week was geen fluke. Het is natuurlijk wel hetzelfde circuit, maar hij is duidelijk snel hier. Hopelijk een betere zondag deze keer.

En Ricciardo. Die zal nu toch ook wel moeten zien dat de McLaren niet bij zijn rijstijl past. Pijnlijk.
 
Top