[F1] Grand Prix van Japan 2019

#43
Leclerc heeft toch echt een straf gekregen... of zelfs 2 penalties:

5 sec straf voor contact met Max (+2 punten op race licentie)

10 sec straf voor doorrijden met loshangende onderdelen (+25k boete voor het team)


Hierdoor valt hij terug van 6 naar 7, achter Ricciardo, maar Renault hangt ook een investigation boven het hoofd (Racing Point heeft geklaagd). dus wellicht krijgt hij de plek weer terug.

Bron:
https://www.formula1.com/en/latest/...post-race-penalty.5dC4rplV1jsBW0UPGP8tBw.html
 

Markie

Senior Member
#46
Die penalty's na afloop van een race als ze zo overduidelijk zijn, geen post race interview noodzakelijk, zie ik het nut niet zo van in. Als je zag wat er los hing bij Charles zijn wagen en wat er uiteindelijk allemaal afvliegt richting Lewis, dan had de wedstrijdleiding veel eerder kunnen en moeten ingrijpen.

Dat Racing Point protest is interessant, want waar, is dat een slam dunk penalty en vraag mij dan af waarom dat nu op eens naar voren komt. Reed Renault er deze race voor het eerst mee, of speelde dit al langer (niets over gehoord/gelezen).
 
Last edited:
#48
Grappig, Ferrari pitte Leclerc om een punt voor de snelste ronde te halen. Dat mislukte en daardoor verloor hij zoveel tijd dat hij na zijn straf achter Ricciardo terecht kwam
 

speed9

Senior Member
#50
Ferrari had een radiocall gehad als vervanging van de meatballflag, maar Charles negeerde dat.

Dan vind ik het wel degelijk een DSQ waardig; 1 hij schakelt Verstappen uit, 2 hij rijdt levensgevaarlijk met een kapotte voorvleugel, 3 de "verplichtte" team call negeren, 4 door zijn afgebroken vleugel beschadigde het Hamilton zijn wagen, 5 Norris reed ook met pech door de onderdelen.

Als dit tijdens de race was bestraft was het een 10 seconde stop-and-go geweest (en dus 30 seconde straf)
 

speed9

Senior Member
#53
Als de coureur een optie bevestigt, dan mag het, maar als een coureur geen optie bevestigd en het systeem het wel uitvoerd is het driveraids behalve als het een "killswitch" program is....huh
 
Top