[F1] Grand Prix van Groot-Brittannië 2020

Markie

Senior Member
#2
Druk druk druk, maar net op tijd ;)


Als F1 fan kun je alleen maar hopen dat de RBR16 eindelijk sneller is dan de RBR15 of dat er wat Mercedes drama in de eerste ronde gebeurd.


anders Lewis
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#4
Jenny Gow van BCC Sports tweet een aantal uren geleden: "Sergio Perez (awaiting covid retest) came into contact with a small group of Racing Point team members. They are also self-isolating and being retested. This is all part of the measures put in place by #F1 to ensure there is no need to cancel races in the case of positive tests. "

Ik ben benieuwd of hij COVID-19 bij zich draag. Mocht dat zo zijn dan is VanDoorne of Gutierrez zijn vervanger.
 
Last edited:
#8
In Engeland gaan geruchten dat Mercedes het liefst Russel in de racing point zet en Jack Aitken in de mwilliams. Ik betwijfel of Williams daarin mee gaat
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#9
Ik denk niet dat Williams daar mee akkoord gaat, aangezien Claire al zo fel was om Russell te behouden voor het aankomende seizoen. Hulkenberg is ook een kandidaat, blijkbaar. Ik ben benieuwd wanneer RP duidelijkheid gaat geven en op wie de keuze dan is gevallen.
 

Markie

Senior Member
#12
Warm in GB en banden zat niet meer dan 1 of 2 (Med/Hard) snelle ronde in. Tijden zeggen me weinig, maar de onboards van Max zag de RB16 er rustiger uit als het vorige weekend. Beter start punt maar het word wel koeler gedurende het weekend.
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#13
Nico Hulkenberg de vervanger van Perez. Een geweldige keuze en ik hoop dat hij het geweldig doet en een zitje verdiend voor het volgende jaar.
 

Niels Tieman

DigitalRacing.nl
Staff member
#14
Nico Hulkenberg doet het tot op heden prima. Max Verstappen lijkt een beter tempo te hebben en Albon schrijft enkele minuten geleden een Red Bull af. Een stevige en vervelende klapper.
 

Markie

Senior Member
#16
Sessie was redelijke puinhoop door verkeer en rode vlag en doordat de reds bij deze temp moeite hebben met een snel rondje waren de tijden niet echt representatief. Alleen de tweede long run op de mediums waar Valteri en Max tegelijk reden en redelijk vaak in clean air, zat er bijna niets tusssen beide Heren.

Vettel geen FP1 en problemen met pedalen (los) in FP2, Stroll snel een rondje maar long run toch stuk trager als Val/Max.

Blijft raar dat dit de derde sessie is waar Mercedes niet mega dominant is en de derde keer dat het echt warm is. Maar eens bijhouden, volgende week waaarschijnlijk warmer en 1 stap zachtere compound banden, of dat dan ook zo is.


Latiffi momentje: https://streamable.com/esjvdt
Charles tire oscillation, blijft mooi om te zien in slomo : https://streamable.com/shc9gb


 

Markie

Senior Member
#17
Normale order hersteld, temps lager en soft houden zich beter. Mercedes weer dominant in het mechanische gedeelte en winnen het in S3 t.o.v. RBR. Alex had ERS problemen en kon alleen aan het einde even nar buiten.

Hulk al dichter op Lance en middenveld de usual suspects, met RP er nu dichter op als in Hongarije.

Hangen wat buien, dus zou maar zo een drup kunnen vallen in Q


 

Markie

Senior Member
#19
Lewis die bijna een latifi doet: https://streamable.com/vhcte1

Das denk ik een extra setje mediums, alhoewel je die waarschijnlijk toch niet nodig hebt,


Alex = nu officieel Albon, rode vlag van Lewis grind, kost een aantal courreurs, (AT) een extra run. RP gokt met Lance op mediums en Hulk eruit op softs. Maar 2 tiende is gewoon bijna 10 plaatsen momenteel.
 
Last edited:
#20
Hm, Hamilton gespind en wil daar toch een tijd op zetten. Als dat zijn snelste tijd is, moet ie op die banden starten. Dus ik snap het niet zo. Misschien meer een tijd zetten om de banden nog eens aan te voelen om daarna een goede tijd te kunnen zetten zonder de banden te mollen.

Anyway, door het grind dat ie op de baan heeft gesmeten nu een rode vlag.
 
Top