[F1] Grand Prix der Steiermark (2021) - Spielberg part 1

Markie

Senior Member
#2
Eerste van de twee in Spielberg, zou RBR iets meer moeten liggen dan Castelet, maar zal wel weer op de set-up van de wagen aankomen. In Portimao reed de Mercedes makkelijk langs de RBR16B en in Frankrijk, met kleinere vleugel op de RBR16B, weer niet, dus we zullen het wel zien.

Verwacht McLaren om het hier goed te doen, vechtend met Gasly zou mooi zijn.

Wordt warm, lijkt er op dat er geen onweersbuien zullen zijn, maar dat kan in die bergen zo veranderen
 

Markie

Senior Member
#7
Zoals altijd zijn de foto's een herrienering (mijn uiteraard) aan wat er de laatste keer gebeurde. Een start foto en belangrijke momenten, als die er waren, van het weekend. Deze keer de kwalificatie ronde en Lewis zijn pose, wat je er ook van mag vinden, na de race die de hele wereld overging.


FP1, iets meer long runs, omdat ze bang zijn voor wat regen vanmiddag, aan het einde en zoals altijd, zeker op zon korte baan, niet te veel waarde aan hechten ;)

momentje Bottas, T1 gemist en Gio: https://streamable.com/i526t2

Perez af/spin T4/5: https://streamable.com/v5egg9


 
Last edited:

Markie

Senior Member
#8
FP2


Iets anders en lastiger te lezen dan normaal, omdat Mercedes met Valteri geen snelle runs deed op de hards en daar een race run op deed later (dus 111 laps minder dan Max) en dus direct vergelijk lastig omdat Lewis op de reds zijn long run startte. Lewis iets sneller dan Sergio, Max iets minder verkeer en sneller dan Valteri. Short run zat bijna niets tussen Lewis ( net weidt T10 en deleted) en Max, dus dat lijkt weer mega close.

Middenveld op een zakdoek, dus dat zien we zaterdag wel weer, Alpine was goed in S1/2. gasly zagen ze wat op de motor data en die werd voor de zekerheid gecontrolleerd en reed daarom geen rondjes.


Bottas momentje (spin) in pits: https://streamable.com/jdmmot
Long run data
 
Last edited:

Markie

Senior Member
#12
Max wat verkeer in zijn snelste run, dus zit niets tussen Lewis en Max, gat naar de rest groter als gebruikelijk hier, kan mij niet voorstellen dat dat in de Q sessies ook zo is.

Middenveld mega close, Lando, net wijdt in T10 (zat op - 0.9) en de eesrte twee sessies zullen wel een heerlijk gezeur over verkeer worden en bepalen wie net wel en niet in Q3 komt.

 
#16
Max doet twee rondjes op zijn eerste gele set. De vraag is of het voldoende was (amper verbetering). De verschillen zijn klein.

Ik vroeg me af of hij een tweede ronde deed omdat de eerste net buiten de lijntjes was of zo, maar geen melding van wedstrijdleiding.
 
#18
Russell perfect op P11. Hij kan er over klagen, maar dat is waarschijnlijk een betere startpositie dan P10 of zo.

En Norris weer heel snel, terwijl Ricciardo niet verder komt dan P13 of P14.
 
Top