Computer Hardware Thread | deel 2

speed9

Senior Member
#21
Heb net mijn 4de RAM slot gebruikt voor 256mb ddr zodat ik nu totaal op 1,75gb komt.

Weet iemand een leuke videokaart die op een standaard PCI port of AGP port past?
 
#25
Zucht. Wilde net ff rebooten, wilde de pc weer niet opstarten. Heb dit zo nu en dan sinds TNT post m'n pc uit de doos had geflikkerd (enz) en ik m'n pc uiteindelijk heb opgehaald bij de (toen) failliete toko waar ik hem oorspronkelijk gekocht heb.

Had een tijdje terug dat ik echt 30 keer moest resetten voordat de boot leds netjes uitgingen en het RAID scherm kwam en windows netjes boot. Dacht echt dat het helemaal dood was. De volgende dag wilde hij echter weer meteen netjes booten, en de dagen erop ook weer, dus ik dacht.. ok, het zal wel.

Maar ja, de afgelopen dagen moest ik bij het opstarten steeds een keer resetten en vooral bij rebooten wil ie vaak niet. Vanavond moest ik bij een reboot echt 50 keer resetten voordat ie "wilde". Kan me niet voorstellen dat het iets met de harde schijven is (ook al hebben die een klap gehad), want als de boel draait, dan draait het gewoon en de disks zijn allang opgespind wanneer ie door die boot sequence gaat.

Het is iig de "boot device led" van het moederbord die blijft branden (ASUS P7P55D). Heb het vermoeden dat er dus iets met het moederbord is. Ben alleen wat huiverig om de boel zelf te vervangen (en alles netjes moet instellen). Hmmm, iemand advies?
 
#27
Zucht. Wilde net ff rebooten, wilde de pc weer niet opstarten. Heb dit zo nu en dan sinds TNT post m'n pc uit de doos had geflikkerd (enz) en ik m'n pc uiteindelijk heb opgehaald bij de (toen) failliete toko waar ik hem oorspronkelijk gekocht heb.

Had een tijdje terug dat ik echt 30 keer moest resetten voordat de boot leds netjes uitgingen en het RAID scherm kwam en windows netjes boot. Dacht echt dat het helemaal dood was. De volgende dag wilde hij echter weer meteen netjes booten, en de dagen erop ook weer, dus ik dacht.. ok, het zal wel.

Maar ja, de afgelopen dagen moest ik bij het opstarten steeds een keer resetten en vooral bij rebooten wil ie vaak niet. Vanavond moest ik bij een reboot echt 50 keer resetten voordat ie "wilde". Kan me niet voorstellen dat het iets met de harde schijven is (ook al hebben die een klap gehad), want als de boel draait, dan draait het gewoon en de disks zijn allang opgespind wanneer ie door die boot sequence gaat.

Het is iig de "boot device led" van het moederbord die blijft branden (ASUS P7P55D). Heb het vermoeden dat er dus iets met het moederbord is. Ben alleen wat huiverig om de boel zelf te vervangen (en alles netjes moet instellen). Hmmm, iemand advies?
Wat je kan proberen is de HDD te wisselen en testen met een tooltje. Bijna iedere fabriekant heeft die wel. Geheugen bankjes testen/wisselen opstarten met 1 bankje enzo.. Testen kan idd met memtest86. Voeding doormeten met een multi meter. Mag geloof ik max 0.3v hogen zijn dan aangegeven. Je moederbord uit je kast halen en op de doos leggen het kan wezen dat je ergens kortsluiting maakt. Je moederbord laten testen bij een computershop, neem aan dat je nog fabrieks garantie heb. Temparatuur controlleren als je koeler niet goed zit word de processor te heet en dan slaat ie in zn beveiliging. Controlleren of alles goed zit aangesloten. BV je grafische kaart als die een beetje scheef erin zit en niet goed contact maakt kan dat ook vervelende gevolgen hebben.

Zou beginnen om alles wat je niet gebruikt aan extra hdd geluidkaart/tvkaart te verwijderen en zo kaal mogelijk op te starten met 1 geheugen bankje 1 videokaart als je SLI/CFX draait. Proberen onderdelen uit te sluiten.

Misschien een BIOS update.

googlen: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=ASUS+P7P55D+boot+device+led&aq=f&aqi=&aql=&oq=
 
#38
Sorry voor de late reactie. Afgelopen dagen weg geweest en druk gehad.

Draait is een memtest, en lees dit eens door.
Memtest heb ik al een aantal keren lang laten draaien. Geen problemen gevonden. Zou ook wel erg zijn, want de geheugenmodules heb ik al laten vervangen omdat die er eerst in zaten idd problemen gaven.

Wat je kan proberen is de HDD te wisselen en testen met een tooltje. Bijna iedere fabriekant heeft die wel. Geheugen bankjes testen/wisselen opstarten met 1 bankje enzo.. Testen kan idd met memtest86. Voeding doormeten met een multi meter. Mag geloof ik max 0.3v hogen zijn dan aangegeven. Je moederbord uit je kast halen en op de doos leggen het kan wezen dat je ergens kortsluiting maakt. Je moederbord laten testen bij een computershop, neem aan dat je nog fabrieks garantie heb. Temparatuur controlleren als je koeler niet goed zit word de processor te heet en dan slaat ie in zn beveiliging. Controlleren of alles goed zit aangesloten. BV je grafische kaart als die een beetje scheef erin zit en niet goed contact maakt kan dat ook vervelende gevolgen hebben.

Zou beginnen om alles wat je niet gebruikt aan extra hdd geluidkaart/tvkaart te verwijderen en zo kaal mogelijk op te starten met 1 geheugen bankje 1 videokaart als je SLI/CFX draait. Proberen onderdelen uit te sluiten.

Misschien een BIOS update.

googlen: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=ASUS+P7P55D+boot+device+led&aq=f&aqi=&aql=&oq=
Ik heb een beetje 2 linkerhanden als ik fysiek met spullen aan de slag ga, dus die tip van een computershop lijkt me nog de beste voor mij.

Het is iig niet het geheugen (heb ook geen crashes meer sinds er andere geheugen modules in zitten) en geen temperatuur probleem van de CPU/GPU ook al is m'n koeler helemaal krom van de val uit de doos. :huh1:

Het probleem is specifiek dat bij opstarten hij regelmatig blijft hangen aan het einde van de POST, terwijl daar geen aanwijsbare reden voor lijkt te zijn.

BIOS update zou eventueel nog uit kunnen maken. Ik heb de machine voor hij weg ging ter reparatie nog een BIOS update gegeven en het zou kunnen dat die versie niet helemaal je van het is.

Overigens ben ik er nu wel achter dat als ik de pc enkele minuten met rust laat alvorens hem weer te booten dat ie dan wel weer boot, terwijl als ik hem meteen weer reset hij vaker niet wil opstarten. Dat doet toch denken aan een temperatuur probleem of zo. Of toch de voeding. Viel me opeens op dat een ledje ter verlichting van de kast nu soms knippert. Vaag.
 
Last edited:
#39
Sorry voor de late reactie. Afgelopen dagen weg geweest en druk gehad.



Memtest heb ik al een aantal keren lang laten draaien. Geen problemen gevonden. Zou ook wel erg zijn, want de geheugenmodules heb ik al laten vervangen omdat die er eerst in zaten idd problemen gaven.



Ik heb een beetje 2 linkerhanden als ik fysiek met spullen aan de slag ga, dus die tip van een computershop lijkt me nog de beste voor mij.

Het is iig niet het geheugen (heb ook geen crashes meer sinds er andere geheugen modules in zitten) en geen temperatuur probleem van de CPU/GPU ook al is m'n koeler helemaal krom van de val uit de doos. :huh1:

Het probleem is specifiek dat bij opstarten hij regelmatig blijft hangen aan het einde van de POST, terwijl daar geen aanwijsbare reden voor lijkt te zijn.

BIOS update zou eventueel nog uit kunnen maken. Ik heb de machine voor hij weg ging ter reparatie nog een BIOS update gegeven en het zou kunnen dat die versie niet helemaal je van het is.

Overigens ben ik er nu wel achter dat als ik de pc enkele minuten met rust laat alvorens hem weer te booten dat ie dan wel weer boot, terwijl als ik hem meteen weer reset hij vaker niet wil opstarten. Dat doet toch denken aan een temperatuur probleem of zo. Of toch de voeding. Viel me opeens op dat een ledje ter verlichting van de kast nu soms knippert. Vaag.
Hoe lang heb je die memtest laten draaien? 8uur is idd geval wel aan te raden. Als ik het doe doe ik dat s'nachts of als ik naar mijn werk ga. Voeding is doormeten kan ook geen kwaad. :)

Misschien heb je moederbord last van een cold boot probleem.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx...D&id=20100209014639687&page=1&SLanguage=en-us

http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=ASUS+P7P55D+cold+boot+&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Staat je geheugen in de QVL list van asus.

Het is idd een erg irritant probleem. Heb het zelf 2 keer mee gemaakt. Een keer met een striker extreme (S775) en een evga micro sli(x58). Die evga was de laatste die in nl te koop was bij komplett :crying: Gelukkig heeft evga een goede service en kon ik uiteindelijk na een paar keer het moederbord opgestuurt te hebben het bord omruilen voor een sli-le en het draait nu nog als een zonnetje. evga FTW :thumbup:
 

speed9

Senior Member
#40
Alleen mijn Pentrium 3 had problemen toen ik hem vanuit het niets starten,maar na 3 x werkte windows wel mee (slecht).

Sinds dien heb ik een pc die allergisch is voor hardware veranderingen :hammer:,wat geen probleem is want hij is (bijna perfect).
 
Top